Reiniging van computerruimtes, serverruimtes en datacenter worden veelal niet opgenomen in het reguliere schoonmaakpakket. Dat is logisch omdat er kostbare en gevoelige apparatuur staat die u liever niet aan een willekeurige schoonmaker (met een emmer sop) toevertrouwt. Toch kan de ruimte op den duur zodanig vervuilen dat het storend kan worden voor de apparatuur die er staat en voor de mensen die er moeten werken. Laat daarom Anico uw datacentrum schoonmaken, want wij kunnen wel uw serverruimte inclusief de apparatuur vakkundig reinigen; zowel eenmalig als regelmatig.

ElectroStatic Discharge (ESD) of te wel electrostatische ontlading is de sluitmoordenaar in computerruimtes kan kan op den duur veel schade veroorzaken. Onze specialisten zijn gecertificeerd en getraind in het voorkomen van ESD ter voorkoming hiervan. ook dragen zij altijd zogenaamde ESD-schoeisel en -kleding. 

Door het gebruik van de ruimtes, door een verbouwing of aanpassingen zoals aanbrengen nieuwe bekabeling en brandmelders, kan er ook veel stof en puin onder de vloer komen die zich door de ventilatie kan verspreiden. Anico's team maakt uw computerruimte vakkundig en behoedzaam schoon van (boven) het plafond tot en met (onder) de vloer. Deze computervloer demonteren wij zo dat er geen gevaar ontstaat voor instabiliteit en na stofzuigen van de betonnen ondervloer en het klamvochtig afnemen van de kabels en kabelgoten bouwen wij de vloer weer netjes dicht.

Het oppervlak van de computervloer zelf reinigen wij door deze (met een gel) te schrobben en te zo te ontdoen van vuil, strepen en dergelijke. Door de tegels daarna te conserveren met een sneldrogende ESD polymeer toplaag ziet die er weer perfect uit. Een dergelijke toplaag helpt slijtage voorkomen en ondersteunt bovendien de geleidende eigenschappen van de vloer.

Naast eenmalige grote schoonmaak (na verbouwing) en periodiek werk kunnen wij natuurlijk ook het reguliere schoonmaakwerk van uw datacentra (veilig) uitvoeren zodat het ook schoon blijft en er minder het risico van schade door ESD aanzienlijk wordt verminderd. 

Om statische elektriciteit te kunnen afvoeren moet de vloer geleidend zijn en in contact staan met een aardend systeem dat zelf weer is verbonden met de vloer van het gebouw. De beste weerstand ligt tussen de106  en 1010 ohm. Een ander aspect dat belangrijk is, is de relatieve luchtvochtigheid. De beste antistatische prestaties worden namelijk behaald bij een relatieve luchtvochtigheid van boven de 40%. Met de speciaal daarvoor ontwikkelde Metriso meetapparatuur kunnen wij de doorgangsweerstand van uw computervloer meten en daarnaast ook de luchtvochtigheid en temperatuur. Na meting verzorgen wij u een rapport met een advies hoe de condities van de computervloer te optimaliseren.

Ook ophoping van stof kan tot ongewenste ontlading zorgen. Daarnaast kan stof de oorzaak zijn van isolatie en warmte ontwikkeling. Het is daarom van belang datacentra en serverruimte schoon te krijgen en daarna schoon te houden. Door het meten van de luchtkwaliteit kan men een goede indruk krijgen van de reinheidsgraad. Anico kan bij u ter plaatse stofmeting verrichten en rapporteren conform het ISO 14644-1 protocol voor serverruimten. Desgewenst kunnen onze specialisten betreffende ruimtes nadien voor u reinigen om te komen tot Cleanroom norm ISO 14644-1  level 7 of 8.